Faza județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII s-a desfășurat la Liceul „Ion Barbu” din Pitești

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat astăzi, 20 martie, Faza județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII. Examenul a avut loc la Liceul „Ion Barbu” din Pitești, în prezența Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și a unei comisii alcătuită din cadre didactice.

Înainte de a intra în examen candidații au participat la o slujbă de binecuvântare săvârșită de chiriarhul locului în Biserica „Sfântul Apostol Toma” din incinta liceului.

Mai multe informații cu privire la acest concurs a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: „Nu are importanță cine ia premiul sau cine este selectat pentru Olimpiada de Religie. Trebuie să știm întotdeauna că însuși gândul de a învăța la Religie și de a te prezenta la acest concurs este cel mai important și iubit de Dumnezeu. De aceea nu trebuie să se întristeze niciodată cei care nu câștigă concursul pentru a merge la celelalte etape. Iar cei care ajung mai departe să nu se mândrească, deoarece este darul lui Dumnezeu. Să aveți bucuria și elevii și părinții și profesorii de Religie care ostenesc la această lucrare extraordinară și de mare formare duhovnicească”.

La Faza județeană a Olimpiadei de Religie s-au calificat 95 de elevi proveniți din toate școlile generale și liceele eparhiei Argeșului și Muscelului.

Din cei 95 de elevi doar 6 vor avea posibilitatea să se califice pentru Faza naționala a Olimpiadei de Religie care va avea loc la Suceava, în perioada 6-10 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente