Faza județeană a Olimpiadei de Religie, la Slatina

142 de elevi din Episcopia Slatinei și Romanaților pregătiți de 40 de cadre didactice, sunt așteptați să participe la faza județeană a Olimpiadei de religie care va avea loc la Colegiul Național ‘Radu Greceanu’ din Slatina, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Anul acesta, subiectele vor fi formulate pe structura celor de la faza națională de anul trecut, accentuându-se în principal creativitatea, aspectul formativ și educativ în edificarea caracterului creștin al elevului. Din formularea subiectelor de anul acesta va fi scoasă structura tip grilă. Cele 35 de cărți de la bibliografia orientativă (din care menționăm ‘Bioetică și taina persoanei’, ‘Catehism – Învățătura de credință’, ‘Parabolele și învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos’, ‘Sfintele Evanghelii și Rugăciuni alese’, ‘Adevăr și comuniune’, ‘Răspunsuri la întrebări ale tinerilor’, ‘Veniți de luați bucurie’, ‘Comori ale Ortodoxiei’, ‘Teologia Dogmatică Ortodoxă’ sau ‘Morala Creștină’) sunt de ajutor pentru o mai bună înțelegere a tematicii de la clasa a VII-a. Elevii din această clasă vor trebui să se pregătească la temele: ‘Dumnezeu se descoperă oamenilor. Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție’, ‘Crearea lumii’, ‘Purtarea de grijă a lui Dumnezeu față de lume’, ‘Puterea credinței și a prieteniei – Vindecarea slăbănogului din Capernaum’, ‘Hristos, Lumina lumii: Vindecarea orbului din naștere’ etc.).

La clasa a IX-a, printre subiectele de examen se numără teme precum: ‘Adorarea lui Dumnezeu’, ‘Preacinstirea Maicii Domnului’, ‘Cinstirea Sfinților’, ‘Datorii față de Dumnezeu, față de sine și față de aproapele’ etc.

Elevii din clasa a X-a vor analiza: ‘Cinstirea sfintelor moaște, a sfintelor icoane, a sfintei Cruci’, ‘Respectul față de cele sfinte’, ‘Legea morală a Vechiului Testament (Decalogul)’, ‘Legea morală a Noului Testament (Predica de pe munte)’.

Olimpicii din clasele a XI-a și a XII-a vor avea ca posibile subiecte: ‘Descoperirea lui Dumnezeu’, ‘Întruparea Fiului lui Dumnezeu’, ‘Credința în înviere și în viața veșnică’, ‘Rugăciunile pentru cei adormiți în Domnul’, ‘Rolul tinerilor în apărarea vieții: combaterea violenței, a suicidului, a eutanasiei și a degradării demnității umane’ etc.

Etapa locală a olimpiadei a avut loc în data de 25 februarie, în patru centre din eparhie: Liceul Teoretic ‘Petre Pandrea’ din Balș, Școala cu clasele I-VIII ‘Vlaicu Vodă’ din Slatina, Liceul Teoretic ‘Mihai Viteazul’ din Caracal și Școala cu clasele I-VIII ‘Virgil Mazilescu’ din Corabia. Au participat 285 de elevi de la nivelul claselor VII-XII. Subiectele au fost elaborate de profesorii metodiști, responsabilii de cerc pedagogic și membrii Consiliului consultativ.

Comentarii Facebook


Știri recente