Faza Județeană a Olimpiadei de Religie în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Astăzi, 20 martie, în cele două județe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfășurat Faza județeană a celei de-a doua ediții naționale a Olimpiadei la Religie. Evenimentul a fost organizat prin implicarea sectorului Cultural – Învățământ și activități cu tineretul al Centrului eparhial în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene Galați și Brăila.

La Galați, concursul s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 13. La concurs au participat aproximativ 300 de elevi atât din mediul urban, cât și rural.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele diacon Daniel Bejan, inspector de Religie în județul Galați: „Felicitări tuturor care s-au calificat în această fază și dorim să le mulțumim tuturor profesorilor care s-au implicat în buna organizare și în pregătirea elevilor pentru a ajunge la această competiție”.

În municipiul Brăila, cei 250 de participanți la faza județeană a concursului s-au întrecut în spațiile puse la dispoziție de Școala Gimnazială nr. 32 „Dimitrie Cantemir”.

Detalii cu privire la acest concurs a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor Florin Grecu, inspector de Religie în județul Brăila: „Atât profesorii de Religie cât și elevii realizează progresele făcute la această disciplină. Olimpiada de Religie este așteptată de câțiva ani. De anul trecut, anul 2009, se desfășoară și în cadrul liceelor teoretice, a grupurilor școlare și a școlilor. Elevii au receptat foarte bine această Olimpiadă”.

La finalul competiției, Eparhia Dunării de Jos a oferit tuturor elevilor prezenți la faza județeană o diplomă de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente