Faza eparhială a Concursului național de muzică eclezială corală Lăudați pe Domnul, în Arhiepiscopia Râmnicului

Etapa eparhială a Concursului Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul!” pentru Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfășurat astăzi, 25 septembrie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, potrivit arhiram.ro.

Evenimentul organizat de către Biroul de Catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, a reunit trei formații corale bărbătești ale protopopiatelor Râmnicu Vâlcea, Horezu și Drăgășani, din cadrul Eparhiei Râmnicului.

Participanții au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și pe Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Fiecare formație corală a avut la dispoziție 15 minute, timp în care a trebuit să interpreteze în cadrul competiției trei piese : o piesă psaltică, o piesă din repertoriul liturgic (corală, pe o temă psaltică) și o piesă de concert religios.

Juriul a fost alcătuit din: Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Grăjdean de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Isăroiu de la Facultatea de Teologie „Sfânta Muceniță Filofteia” din Pitești și Prof. Univ. Dr. Ioan Golcea de la Universitatea de Muzicologie din București.

În urma jurizării Corala „Sfântul Ierarh Calinic” a preoților din Protoieria Râmnicu Vâlcea condusă de Pr. Prof. Dr. Ioan Gavrilă a fost desemnată câștigătoare pe Arhiepiscopia Râmnicului. Formația a interpretat piesele religioase: „Axion la Florii” (glas IV) de Macarie Ieromonahul, „Cămara Ta” (glas III) armonizat de Nicolae Lungu, și „Miluiește-mă, Dumnezeule” de Gheorghe Cucu.

Formația desemnată câștigătoare a concursului desfășurat astăzi, la Râmnicu Vâlcea, va reprezenta Eparhia Râmnicului la etapa mitropolitană a concursului național organizată de Mitropolia Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente