Faza eparhială a Concursului „Bucuria de a fi creștin”, la Râmnicu Vâlcea

Cu prilejul Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creștin”.

Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” aflat în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a găzduit în marți, 14 mai, de la ora 17:00, faza eparhială a Concursului național „Bucuria de a fi creștin”, după cum ne-a transmis arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Desfășurat pe trei secțiuni, evenimentul a reunit 9 copii din cele trei protoierii ale eparhiei Râmnicului, ce s-au calificat la etapa locală a concursului desfășurată în luna aprilie 2013. Îmbrăcați în autenticul port popular, elevii au interpretat câte un cântec religios sau popular, au recitat o poezie religioasă sau cu caracter patriotic și au interpretat un text literar. Prin prestația lor artistică copiii au evidențiat creativitatea, sensibilitatea și atașamentul lor față de credința Bisericii noastre strămoșești.

În prezența Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, juriul alcătuit din Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru Catehizarea tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și Prof. Camelia Reicher, de Limba și literatura Română la Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a deliberat având în vedere mai multe criterii obiective, în concordanță cu conceptul elaborat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Concursul se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și urmărește să fie o mărturie publică a copiilor și a celor care îi educă, prin care să transmită bucuria vieții în Hristos și însemnătatea tradiției, a portului popular și a apartenenței la Trupul Bisericii bimilenare, a cărei istorie se contopește, în țara noastră, cu cea națională.

La final, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de binecuvântare felicitând toți participanții alături de preoții coordonatori și de familiile lor și le-a oferit diplome și cărți.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Râmnicului pentru faza națională a concursului de muzică, literatură și poezie „Bucuria de a fi creștin”, care va avea loc la Palatul Patriarhiei Române în perioada 20-21 mai sunt: Secțiunea interpretare cântec: 1. Petrică Maria Diana, Parohia Galicea, Îndrumător: Pr. Ion Tițu; Secțiunea poezie: Tomescu Ana, Parohia Popești, Îndrumător: Pr. Florea Popescu; Secțiunea proză: 1. Giugă Maria Andreea, Parohia Galicea, Îndrumător: Pr. Ion Tițu.

Premierea câștigătorilor de la faza națională se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din București, în ziua de 21 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente