Familia în atenția Bisericilor

Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

Marți, 24 mai 2011, la Palatul Patriarhiei în Aula Magna Teoctist Patriarhul, Patriarhia Română și Comunitatea Sant’Egidio organizează conferința cu titlul „Să conviețuim într-o perioadă de criză – familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor„.

Vor conferenția Eminența Sa Cardinalul Paul Poupard, Pr. Prof. Dr. Vasile Răducă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Prof. Dr. Andrei Riccardi, fondatorul Comunității Sant’Egidio, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Achimescu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, Excelența Sa Léon Lemmens, Episcop auxiliar de Mechelen-Bruxelles, Pr. George Militaru, consilier al Sectorului Social – Filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Conf. Dr. Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Mons. Marco Gnavi, directorul Biroului pentru ecumenism și dialog interreligios al Diecezei de Roma, Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu, Facultatea de Sociologie a Universității din București.

În continuare, va fi lansat volumul teologului francez Olivier Clément (1921 – 2009) cu titlul „Repere spirituale pentru omul de azi” apărut recent în limba română la Editura BASILICA a Patriarhiei Române cu un Cuvânt înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La finalul conferinței Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va adresa un cuvânt de mulțumire participanților.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…