In perioada 16 – 18 ianuarie 2009, in Ciudad de Mexico va avea loc cea de-a VI-a Intalnire Mondiala a Familiilor, in cadrul careia se va dezbate tema: ‘Familia – formatoare a valorilor umane si crestine’. In acest sens, monseniorul Enrique Glennie Graue, vicar general al Arhidiecezei de Ciudad de Mexico si secretar executiv al echipei de pregatire a acestei intalniri, si Enrique Gomez, responsabil cu relatiile publice pentru intalnire, au explicat recent, in cadrul unei conferinte de presa, detaliile organizarii evenimentului, informeaza catholica.ro. Organizatorii au explicat ca intalnirea va avea trei faze principale: un congres teologico-pastoral, un festival al marturiilor si o liturghie pentru a sarbatori binele pe care familia crestina il reprezinta pentru societate. De asemenea, a fost prezentat si logo-ul oficial al intalnirii, o familie din siluete. ‘Din familie se naste iubirea, simbolizata de trei inimi si guvernata de credinta, reprezentata de crucea din partea de sus. Crucea reprezinta prezenta lui Dumnezeu care sustine unitatea familiei. Hristos da forta, lumina si viata. Cele trei inimi unesc sau reprezinta familia unita de iubire. Atitudinea membrilor familiei este de incredere si bucurie in Domnul’, au explicat organizatorii. Totodata, ei au mai explicat ca cele trei elemente, ‘familia, inimile si crucea, au ca baza o elipsa, care reprezinta lumea, pentru a arata fraternitatea globala. Reprezinta, de asemenea, familia, unita in iubire si credinta, care constituie baza pentru o dezvoltare autentica a tuturor valorilor umane si crestine, adica dezvoltarea integrala a persoanei incepand din familie. Familia este in lume, dar iese din lume, deoarece traieste valorile umane si crestine’. Mama din logo este vizibil insarcinata, ‘detaliu care indica tema vietii, valoare fundamentala promovata, protejata si celebrata de familie’. Culoarea verde care compune imaginea semnifica speranta in viitorul familiei, fiind culoarea oficiala a Mexicului.
Editura Institutului Biblic a publicat volumul „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”
Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a publicat volumul bilingv „Istoria Sfintei Cuvioase Teofana Basarab”, ca urmare a canonizării primei monahii din istorie cunoscută ca fiind de origine română. Sfânta Cuvioasă Teofana a fost…
Bookfest 2022: Ce volume vor lansa Editurile Patriarhiei Române
Editurile Patriarhiei Române participă în perioada 1-5 iunie 2022 la Salonul Internațional de Carte Bookfest care se va desfăşura în Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2. Oferta de carte include o gamă variată de…
24 mai: Ziua europeană a parcurilor naţionale
Ziua europeană a parcurilor naţionale este sărbătorită în 24 mai, la nivel continental, pentru a apropia oamenii de natură şi pentru a sensibiliza publicul cu privire la importanţa frumuseţii naturale în zonele protejate, precum şi…
Hram la Nisa: Mitropolitul Iosif a vizitat șantierul bisericii în construcție
Credincioșii români din Nisa și-au serbat hramul secundar al bisericii sâmbătă, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Cu acest prilej, comunitatea a primit vizita Mitropolitului Iosif. Ierarhul a vizitat șantierul bisericii aflate în construcție,…
Grupul psaltic „Martyria” al Arhiepiscopiei Râmnicului va concerta în Germania
Grupul psaltic „Martyria” al Arhiepiscopiei Râmnicului va concerta, la finalul săptămânii, în Germania. Evenimentul are loc la invitația Preotului Marius‑Gabriel Matei, protoiereu al Germaniei de Nord, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Varsanufie al Râmnicului și a Mitropolitului…