Facultatea de Teologie și Seminarul Teologic Ortodox din Cluj Napoca, în haine de sărbătoare

În ziua sărbătorii Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, la 30 ianuarie 2012, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca și Seminarul Teologic Ortodox și-au sărbătorit ocrotitorii.

Elevii seminariști și studenții facultății de teologie ortodoxă din Cluj-Napoca au participat astăzi la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din oraș, pentru a-și cinsti patronii spirituali – Sfinții Trei Ierarhi.

La finalul slujbei oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit tinerilor despre misiunea de teolog.

„Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur au fost luminătorii cei pământești, de aceea și sfinții părinți când au ales pericopa evanghelică ce se citește astăzi au luat-o din predica de pe munte așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor încât să vadă faptele voastre cele bune și să preamărească pe Tatăl vostru cel din ceruri”, a precizat Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente