Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași găzduiește a doua ediție a Atelierului Internațional de Pictură Bisericească „Ikona”

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a început astăzi, 11 martie, cea de-a doua ediție a Atelierului Internațional de Pictură Bisericească „Ikona”. La atelier participă profesori de pictură ortodoxă din mai multe țări europene, invitat special fiind profesorul Georgios Kordis de la Facultatea de Teologie a Universității din Atena. Manifestarea, realizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, se va încheia mâine, 12 martie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, profesorul Nicoleta Melniciuc-Puică, cancelar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași: „Evenimentul este o continuare a primei etape care a avut loc în octombrie 2009 și la care au participat profesori de pictură bisericească din țările ortodoxe, respectiv din Rusia, Serbia, Bulgaria și România bineînțeles. Toți acești participanți sunt membri ai grupului «Ikona», grup care este format de profesori de pictură bisericească din țările ortodoxe și care urmăresc prin diferite procedee specifice, respectiv simpozioane, ateliere și dezbateri să promoveze pictura eclesială ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente