Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi ajuta la buna desfasurare a sarbatorii Sf. Parascheva

Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi se implica activ in desfasurarea evenimentelor prilejuite de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva. Atat profesorii, cat si studentii vor participa la ceremoniile religioase care vor avea loc incepand de maine, dar vor contribui si la buna desfasurare a manifestarilor prilejuite de hramul Sf. Cuv. Parascheva. Mai multe amanunte in acest sens ne-a oferit pr. prof. dr. Viorel Sava, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi: ‘Mai intai ne implicam cu bucuria si evlavia cu care intampinam aceasta mare sarbatoare. Si noi asteptam ca sa ne bucuram in zilele acestea si sa ne inchinam la Cuvioasa Parascheva si la moastele Sf. Ioan Gura de Aur care, prin grija PF Parinte Patriarh Daniel, vor fi aduse la Iasi. Apoi, in aceste zile avem o stransa colaborare cu organizatorii hramului, in special cu parintele consilier Mihai Vizitiu, cu parintele arhim. Dosoftei. Asiguram ordinea in jurul raclei Cuvioasei Parascheva si ajutam la desfasurarea slujbelor prin cantarea si prin rugaciunile pe care studentii nostri, impreuna cu slujitorii Catedralei, le vor impodobi in zilele acestea. De asemenea, in ziua in care are loc ‘Calea Sfintilor’ prin orasul Iasi’.

In acest an, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi va oferi si mai multe locuri de cazare pentru membrii ASCOR din toata tara si pentru unii preoti care vor veni de la manastiri din afara orasului, dupa cum ne-a spus tot parintele decan Viorel Sava: ‘Facultatea de Teologie este implicata anul acesta mai mult decat in anii trecuti, prin aceea ca asigura spatiu multor pelerini care nu au unde sa se cazeze. Anul acesta, doua incaperi mari sunt puse la dispozitia ASCOR-ului, si in jur de 100 de ascoreni din toata tara se vor adaposti pe durata sarbatorilor in aceste spatii. Alte doua-trei spatii sunt puse la dispozitie pentru parintii slujitori din diferite manastiri care vin sa ajute si sa impodobeasca slujbele din aceste zile’.

Cum se vor implica profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi in manifestarile dedicate sarbatorii Sf. Cuv. Parascheva ne-a spus, din nou, parintele decan Viorel Sava: ‘Profesorii vor fi implicati, vor participa si vor sluji in zilele acestea la o parte dintre slujbele care se vor savarsi in Catedrala. Vom merge si vom intampina moastele Sf. Ioan Gura de Aur, iar in ziua care face incheierea acestor sarbatori vom avea bucuria de a primi binecuvantarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, binecuvantare de inceput a anului universitar’.

Comentarii Facebook


Știri recente