Facultatea de Teologie Ortodoxă din București – 129 de ani de existență

Zilele acestea s-au împlinit 129 de ani de la deschiderea cursurilor Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Această instituție de învățământ superior și-a început activitatea la data de 16 noiembrie 1881, informează TRINITAS TV.

„Privim înapoi asupra unei istorii de aproape 130 de ani. Începutul a fost foarte greu. Au fost strădanii ale Sfântului Sinod și ale ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române din vremea aceea, de peste 30 de ani, pentru a înființa facultatea. Privind retrospectiv la această istorie pe care am petrecut-o, facultatea noastră a încercat să-și găsească rolul în Universitatea din București și în contextul bisericesc al tuturor perioadelor” a spus părintele conf. dr. Daniel Benga, Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

De-a lungul timpului, Facultatea de Teologie Ortodoxă s-a confruntat cu numeroase dificultăți, din cauza diferitelor regimuri care s-au succedat la conducerea țării.

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” participă frecvent la sfintele slujbe oficiate în Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul instituției, care își va sărbători hramul săptămâna viitoare, pe 25 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente