Facultatea de Teologie din Craiova și-a cinstit Ocrotitorii spirituali

Facultatea de Teologie din Craiova și-a sărbătorit la 30 ianuarie 2012 Ocrotitorii spirituali: Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej profesorii și studenții au participat la slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșită la Paraclisul mitropolitan „Maica Domnului Dudu” din Craiova, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decan al Facultății de Teologie din Craiova, împreună cu ierarhi din Sinodul mitropolitan și părinții profesori.

După cum ne informează Gheorghe Cioiu, din soborul slujitor au făcut parte: Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cuvântul de învățătură despre viața și învățătura Sfinților Trei Ierarhi a fost rostit de asistent univ. dr. Mihai Ciurea.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Irineu a mulțumit ierarhilor, profesorilor și studenților pentru participarea la aceste momente de aleasă sărbătoare a învățământului teologic din Mitropolia Olteniei. Înalt Preasfinția Sa a evidențiat modelul de trăire duhovnicească și de învățători ai Cuvântului, reprezentat de Sfinții Trei Ierarhi, numiți de Biserica ortodoxă „Mari Dascăli ai lumii și Ierarhi”.

Facultatea de Teologie din Craiova a luat ființă la 1 octombrie 1992, în cadrul Universității din Craiova. În prezent, ca urmare a restructurării sistemului de învățământ românesc, funcționează împreună cu alte discipline socio-umane sub titulatura: Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației.

Comentarii Facebook


Știri recente