Facultatea de Teologie din Craiova, în sprijinul încadrării pe piața muncii a absolvenților

Casa Universitarilor din Craiova a găzduit vineri, 13 iulie 2012, începând cu ora 10:00, lansarea unui Barometru care analizează percepțiile și cerințele pieței muncii pentru absolvenții din domeniul Știintelor Sociale. Acțiunea este parte a proiectului „Competențe socio-umane pentru piața muncii din regiunea Sud – Vest Oltenia” derulat de Universitatea din Craiova prin Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației și are ca scop creșterea gradului de inserție pe piața muncii a unui număr de 300 de studenți de la 7 specializări universitare din domeniul socio-uman.

„Proiectul a debutat în ianuarie 2012, grupul țină este de 300 de studenți care vor începe stagiile de practică de specialitate în luna octombrie. Până la acest moment am format un consorțiu de tutori, împreună cu cei trei parteneri ai noștri, Consiliul Județean Dolj, Arhiepiscopia Craiovei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj”, a declarat diacon lect.univ.dr. Gelu Călina, de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Părintele diacon a anunțat formarea unui Centru de evaluare socio-profesională pentru o carieră în domeniul socio – uman, în cadrul Universității din Craiova. „Mai avem alte două studii în curs de elaborare și, începând cu noul an universitar, studenții de la cele șapte specializări, respectiv Teologie Pastorală, Istorie, Relații Internaționale, Sociologie, Limba Română, Comunicare și Asistență Socială, vor începe să facă practică de specialitate, împreună cu partenerii noștri”, a completat diacon lect. univ. dr. Gelu Călina.

Practică la instituțiile publice și ONG-urile din Craiova

Responsabilii proiectului au detaliat etapele parcurse, pentru ca studenții să poată fi mai ușor încadrați pe piața muncii.

„Astăzi ne-am întâlnit pentru a lansa documentul din cadrul proiectului, unul inedit pe piața românească, în sensul că este pentru prima dată când se încearcă construirea unui tip de barometru care are ca scop măsurarea percepțiilor și așteptărilor pieței muncii față de absolvenții din domeniul științelor socio – umane. Am pornit de la analiza deficitului de calificări, de competențe practice pe care angajatorii le solicită absolvenților, încercând să corelăm programele analitice cu nevoia concretă de practică”, a declarat lect. univ. dr Andreea Niță, de la Facultatea de Științe Sociale, Specializarea Sociologie.

Aceasta a mai explicat că, potrivit barometrului, în mediul universitar se acordă o mare importanță părții teoretice, în defavoarea celei practice: „Barometrul relevă ceea ce noi știm deja, că partea teoretică abundă în pregătirea academică a viitorilor absolvenți și, din păcate, expertiza practică lipsește”.

Prin proiectul derulat de Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației, în anul universitar 2012 – 2013 studenții de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială urmează să desfășoare stagii de practică în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj și Asociației Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, studenții de la Departamentul de Istorie își vor desfășura stagiile de practică la Muzeul Olteniei și Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” iar cei de la departamentele de Relații Internaționale și Comunicare vor face practică la Consiliul Județean Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente