Facultatea de Teologie din București va organiza cea de-a II-a ediție a Concursului de Traducere a Textului Patristic „Dumitru Fecioru”

A II-a ediție a Concursului de Traducere a Textului Patristic „Dumitru Fecioru” va fi organizată miercuri, 19 mai, la Facultatea de Teologie din București. La competiție sunt invitați să participe studenți, masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Teologie. Ei vor fi testați atât la limba greacă cât și la limba latină.

Mai multe detalii cu privire la acest Concurs a oferit pentru Radio TRINITAS, Constantin Georgescu, lector la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București: „Concursul este conceput pe două secțiuni cu o probă de latină și o probă de greacă. Ca exemplu, proba de latină constă în traducerea unui text necunoscut cu ajutorul dicționarului. Am oferit o libertate suplimentară participanților la concurs, în sensul că o să îi rugăm să ofere o traducere personală, nu neapărat literară, dar nici îndepărtată de original. Scopul este dublu. Pe de o parte să mobilizăm studenții Facultății noastre către această direcție dezirabilă, de a traduce din textele sfinte de limbă greacă și limbă latină. Iar pe de altă parte de a crea o mișcare la nivelul societății mai largi teologice din România cu centrul în București. Noi sperăm că se va propaga și că din edițiile viitoare la acest concurs vor putea participa și studenți, masteranzi, doctoranzi din celelalte centre universitare.

Comentarii Facebook


Știri recente