Facultatea de Teologie din București – 131 de ani de existență

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București împlinește 131 de ani. Instituția de învățământ teologic superior și-a deschis porțile pe 16 noiembrie 1881.

„Ea a luat ființă din inițiativa unor ierarhi din Sfântul Sinod pentru că se impunea o astfel de școală pentru pregătirea preoților. La început au fost doar șapte profesori și aproximativ 50 de studenți. A cunoscut o dezvoltare remarcabilă la începutul secolului XX așa încât în perioada interbelică era facultatea cu cei mai mulți studenți din sud-estul Europei”, a declarat pentru TRINITAS TV, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București.

De-a lungul timpului, Facultatea de Teologie Ortodoxă s-a confruntat cu numeroase dificultăți, din cauza diferitelor regimuri politice care s-au succedat la conducerea țării.

Amplasată în centrul Bucureștiului, nu departe de Patriarhia Română, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” este unul dintre cele mai vechi și mai importante repere ale învățământului universitar românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente