Expoziție la Galeria Horeb a Bisericii Sfântul Ilie din Cluj-Napoca

Parohia ‘Sfântul Prooroc Ilie’ din Cluj-Napoca a organizat, în Galeria Horeb de la demisolul bisericii, expoziția de pictură și sculptură ‘Grădina cu Îngeri’ a artistei plastice Silvia Elena Radu. Curatorul expoziției este Florin Gherasim. Vernisajul a avut loc joi, 2 februarie, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a numeroși preoți, credincioși și personalități culturale, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Înaltpreasfințitul Andrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța îngerilor în viața omului, referindu-se la opera artistei Silvia Radu.

‘Îngerii, care fac legătura între lumea de dincolo și lumea de dincoace, transmit mesaje, ne ajută să ne ancorăm în eternitate, chiar dacă preocupările noastre zilnice tare ne țin legați de pământ. Metaforic vorbind, locul unde creează, pune suflet și sudoare un artist se sfințește cu truda lui’, a spus IPS Andrei.

Prof. Livia Drăgoi, critic de artă, a evidențiat importanța modelelor în cariera artistei: ‘Silvia Radu aparține unei generații cu mare rezonanță în câmpul artisticității naționale contemporane, care a știut să-și aleagă modele. Modelele dintâi au fost dascălii lor. O generație care a avut și harul să întâlnească modele nu numai artistice, ci și umane și morale de o ținută extrem de elevată’.

Artista Silvia Radu a remarcat că toate expozițiile sale ‘sunt cu îngeri, pentru că, în general, eu asta fac, îngeri și flori, peisaje. ‘Grădina cu îngeri’ e titlul cel mai potrivit pentru lucrările mele’.

Artista care a expus la Galeria Horeb a Parohiei ‘Sfântul Ilie’ este o persoană apropiată de Biserică, așa cum a precizat pr. paroh Vasile Istrate: ‘Doamna Silvia Radu, pe lângă activitatea sa de artist, a ctitorit o biserică pe malul mării, la Vama Veche și o mănăstire în localitatea Pătroaia din Dâmbovița, localitatea sa natală. E o întâmplare fericită, chiar în ziua Întâmpinării Domnului, când dorim să-i întâmpinăm cu prima expoziție din acest an pe prietenii noștri’.

Comentarii Facebook


Știri recente