Expozitie deosebita la Prahova

Prahovenii au ocazia de a vedea in aceste zile copii ale unor documente oficiale, datand din perioada secolelor XV-XIX, in cadrul Expozitiei ”500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant”, organizata de Directia Judeteana Prahova a Arhivelor Nationale. ‘Este o expozitie care se adreseaza publicului larg, ce contine documente ale domnitorului Stefan cel Mare, imagini ale unor importante ctitorii ale acestuia, dar si alte documente referitoare la comemorarea trecerii la cele vesnice a marelui voievod al Moldovei din perioade diferite.’, a declarat dna Adriana Mihai, directorul Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Prahova.

In arhivele prahovene se pastreaza un fragment dintr-un document semnat de domnitorul Stefan cel Mare, in anul 1488. Documentul care, in prezent, face obiectul unui proces de restaurare, valoreaza, pe piata antichitatilor, peste 10.000 de dolari. Expozitia este deschisa publicului, in perioada 25 iunie – 2 iulie 2004, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente

28 noiembrie: Ziua Bucovinei

Ziua Bucovinei este serbată anual pe 28 noiembrie. Legea privind declararea acestei sărbători a fost promulgată în data de 28 octombrie 2015. Această sărbătoare marchează momentul în care, după aproape un secol şi jumătate de…