Expoziție dedicată părintelui profesor Constantin Galeriu la Primăria Sectorului II din Capitală

„Galeriile Dialog” de la parterul Primăriei Sectorului II găzduiesc până pe 20 august expoziția intitulată „Părintele Galeriu astăzi”. Sunt expuse tablouri, icoane și obiecte care au aparținut părintelui. Expoziția este organizată de Primăria Sectorului 2, în colaborare cu Biserica „Silvestru”, informează Ziarul Lumina.

Expoziția, intitulată ‘Părintele Galeriu astăzi’, este organizată de Primăria Sectorului II în colaborare cu Biserica ‘Sfântul Silvestru’ din Capitală, acolo unde părintele Galeriu a slujit timp de trei decenii.

Vernisajul a avut loc ieri, la ‘Galeriile Dialog’ de la parterul Primăriei Sectorului II, într-o sală arhiplină de preoți și credincioși care l-au cunoscut și care îi ascultau cuvintele de învățătură, și în prezența primarului sectorului II, Neculai Onțanu, și a părintelui protopop de la Protoieria II Capitală, Ioan Rădulescu, dar și a părinților slujitori de la Biserica ‘Silvestru’.

‘Luna aceasta se împlinesc șapte ani de la trecerea la Domnul a părintelui profesor Constantin Galeriu, iar Parohia ‘Sfântul Silvestru’, care a fost condusă atâția ani de părintele Galeriu și care este identificată cu numele lui, a organizat pe 6 august slujba Parastasului de șapte ani, și în continuarea slujbei și a agapei creștine. La Primăria Sectorului 2 am organizat o expoziție în care am adus în fața publicului 16 dintre tablourile reprezentându-l pe părintele Galeriu predicând și câteva din icoanele praznicare din biserica noastră, precum și obiecte care au aparținut părintelui’, ne-a explicat părintele Alexandru Gherasim, parohul Bisericii ‘Sfântul Silvestru’ din Capitală.

16 portrete și 28 de icoane praznicare

În cadrul expoziției, vizitatorii pot descoperi tablouri cu portretul părintelui Galeriu zugrăvit în 16 ipostaze, din care element definitoriu sunt mâinile sale dătătoare de pace sufletească, dincolo de figura lumească, ușor încețoșată de paleta pictorului.

Alături de tablouri, veghează câteva cărți și obiecte de cult ce au aparținut părintelui, precum și 28 de icoane praznicare de la Biserica ‘Silvestru’, realizate de frații gemeni Alexandru și Bogdan Stanciu. ‘Noi avem imaginea părintelui în biserică într-o fotografie, îl avem sub streașina bisericii, în groapa unde pământul l-a primit, dar îl avem pe părintele Galeriu într-un ‘astăzi’ neîncetat, în tot aceea ce ne-a învățat și în tot ceea ce a făcut în timpul cât a fost omenește împreună cu noi. Se împlinesc șapte ani de când a trecut în veșnicie. Această înveșnicire a părintelui nu înseamnă că a plecat dintre noi, ci este cu sufletul mereu împreună cu noi și sfaturile părintelui ne sunt întotdeauna prezente. Pentru cei ce am trăit împreună cu dânsul este o bucurie că suntem astăzi ca să îl pomenim’, a spus și părintele Nicolae Bordașiu, care a slujit împreună cu părintele Galeriu la Biserica ‘Sfântul Silvestru’.

Comentarii Facebook


Știri recente