Expoziție de pictură pe pânză în Sasca Montană

Pe 10 mai s-a împlinit un an de când Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfințit cabinetul de religie din cadrul Școlii Generale cu clasele I-VIII din localitatea Sasca Montană. Cu această ocazie, inițiatorul proiectului prin care s-a realizat acest cabinet, părintele paroh Ionuț Guiman, a organizat o expoziție de pictură pe pânză, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La această expoziție aniversară au participat copiii școlii din Sasca Montană, alături de profesori și de preoți din cadrul Cercului misionar Sasca Montană. În deschiderea expoziției, părintele paroh Ionuț Guiman a subliniat importanța icoanei în viața copiilor, precum și a tuturor creștinilor. Au mai luat cuvântul profesorul de religie Răzvan Gherasim împreună cu alți doi preoți ai Cercului misionar Sasca Montană, cu toții subliniind importanța activităților religios-culturale realizate cu copii. S-a mai vorbit despre frumos ca și caracteristică a creației lui Dumnezeu, ce se reflectă și în creațiile oamenilor, iar în ale copiilor sub forma candorii și neprihănirii. S-a militat pentru o și mai strânsă colaborare între preoți ca păstori de suflete și profesori, pentru obținerea de rezultate pozitive comune. Lucrările au fost realizate de un grup de șase copii, aflați sub îndrumarea părintelui paroh Ionuț Guiman, în cadrul programului național ‘Hristos împărtășit copiilor’, având ca tematică scene din Sfintele Evanghelii, portrete de sfinți, o replică după Mandilion și chiar o reprezentare a Sfântului Duh. Cei șase copii participanți la vernisaj: Ioan Virgilius Guiman, Alexandra Lăpădat, Roxana Lăpădat, Alexandra Ciobanu, Florina Chișereu și Giulia Ardelean, au primit aprecierea din partea celor prezenți la expoziție, fiind încurajați pentru a continua activitatea spiritual artistică.

După expoziție, copiii împreună cu profesorii și preoții au participat la un dialog în cadrul căruia au schimbat păreri, impresii și cunoștințe legate de tematica aleasă, cu toții bucurându-se de acest important eveniment. Apoi au primit pliante tipărite de Episcopia Caransebeșului și au mers într-o altă sală din cadrul școlii, unde au vizitat o expoziție cu lucrări realizate de copii în cadrul ‘Săptămânii Altfel’, organizată de Școala Generală cu clasele I-VIII din Sasca Montană.

Comentarii Facebook


Știri recente