Expoziție de pictură ornamentală pe vase de lut la Biserica Olari din București

Cu prilejul hramului, Biserica Olari din București, împreună cu Centrul Social Educațional ADORNO organizează luni, 15 august 2011, evenimentul cultural – filantropic „Maica Domnului la Olari”.

După Sfânta Liturghie, copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 vor vernisa o expoziție de pictură ornamentală pe vase de lut, lucrări cu care au participat, în anul în curs, la Olimpiada Națională a Meșteșugurilor Artistice, la Simpozionul Internațional „Patrimoniul Local în Context European” și la Concursul Național de Arte Plastice și Decorative, unde au obținut numeroase premii și diplome.

Vasele de lut, realizate de copii în satul Olari (Hurezi – jud. Vâlcea), sub îndrumarea meșterului popular Gheorghe Țambrea, au fost pictate în mai multe sesiuni de pictură susținute în incinta bisericii, sub conducerea dnei prof. Ileana Paraschivoiu, de la Colegiul Național „Tudor Arghezi”.

După cum ne informează pr. Mihai Iordache, pentru aceste frumoase realizări, dar și pentru celelalte minunății făcute de ei, cei mici vor primi daruri de haine, încălțăminte și rechizite școlare din partea credincioșilor Bisericii Olari.

La final, toții participanții sunt invitați să vizioneze filmul documentar „Mutarea Bisericii Olari din 1982”, realizat de regizorul Slavomir Popovici, la Cinematograful Europa din Calea Moșilor nr. 127, in imediata vecinătate a bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente