Expoziție de pictură la Biblioteca „Gheorghe Asachi” din Iași

Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași este, în această perioadă, gazda unei expoziții itinerante de pictură religioasă, și nu numai, a elevilor din România și din Republica Moldova, informează „Ziarul Lumina”.

Este vorba de o serie de lucrări realizate în cadrul Taberei „Acasă la noi”, organizată de Despărțământul Mihail Kogălniceanu din Iași, ce a fost găzduită, în această vară, la Neamț, prin grija Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În total, peste 30 de lucrări sunt panotate la Iași, fiind vorba, în general, despre elevii care au obținut primele locuri în competiție.

„Lucrările micilor artiști plastici au fost realizate în cadrul taberei organizate la Neamț de Despărțământul Mihail Kogălniceanu al Asociației Astra din Iași, prin grija Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Picturile au fost expuse și la București, iar în momentul de față pot fi vizitate la Iași, intrarea fiind liberă. Sunt lucrări bune, unde se vede deja că este vorba de niște mici artiști, nu doar de niște elevi”, a explicat poetul Valentin Talpalaru, cel care a prezentat expoziția.

Expoziția micilor artiști a fost inspirată și realizată de profesorul Mihai Zaiț, de la Școala „B. P. Hasdeu” din Iași. Au expus elevii de la Școala nr. 52, Chișinău, Liceul teoretic „Boris Dangă”, Criuleni, și Școala „B. P. Hasdeu”, Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente