Expoziție de manuscrise la Biblioteca Academiei Române

„Valori ale patrimoniului cultural național în colecțiile Bibliotecii Academiei Române” este titlul expoziției organizate, zilele acestea, în sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române. Sunt expuse manuscrise din secolele XI și XII aflate în tezaurul Academiei Române.

Mai multe detalii cu privire la această expoziție a oferit pentru Radio TRINITAS, Gabriela Dumitrescu, organizatoarea expoziției: „Au fost expuse cu această ocazie cele mai vechi manuscrise existente în colecțiile noastre. Este vorba despre un manuscris grecesc care reprezintă un canon de penitență din secolul al XI-lea, lucrat la muntele Athos. De asemenea, din colecția de manuscrise slave avem un Apostol din secolul XIII și un Tetraevangheliar din secolul al XV-lea, lucrat în timpul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Au mai fost expuse manuscrise ale marilor clasici ai literaturii române și chiar manuscrise din epoca modernă”.

Amatorii de numismatică mai pot admira 50 de piese unicat, confecționate din aur: monede grecești, romane, bizantine, dar și monede medievale din Transilvania sau românești moderne. Piesele aparțin Cabinetului de numismatică al Bibliotecii Academiei Române, care reunește 150.000 de piese, din care peste 7.000 din aur.

Comentarii Facebook


Știri recente