Expoziție de icoane și cruci la Palatul Patriarhiei

Patrimoniul Bisericii Ortodoxe Române, deși de valoare inestimabilă, este puțin cunoscut chiar și printre români. De aceea, din când în când măcar, el trebuie arătat oamenilor, praful așezat de timp peste arta și spiritualitatea credincioșilor înaintași trebuie șters iar oamenii trebui învățați să privească din nou către ceea ce am primit în dar de la cei care ne-au precedat. Cu prilejul sărbătorilor dedicate Ocrotitorului Bucureștilor și în contextul anului Simbolului de credință, mâine, la ora 17.30, în holul „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei din Capitală va fi vernisată expoziția de icoane și cruci „Crezul Ortodox”. Exponatele provin de la mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștilor, dar și din colecția Patriarhiei Române.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele dr. Florin Șerbănescu, Consilier în cadrul Sectorului Patrimoniu Cultural: „Sunt expuse, începând cu icoana celebrului zugrav Pârvu Mutu care provine de la Mănăstirea Sinaia și reprezintă Sfânta Treime a Vechiului Testament și alte multe valori, precum icoane, cărți de cult din secolul al XVII-lea până la cele tipărite recent, unele chiar în acest an, cu ocazia Anului Omagial consacrat Crezului Ortodox”.

La vernisajul vor participa ierarhi, preoți, studenți teologi și seminariști. Expoziția „Crezul Ortodox” va fi deschisă pe toată perioada manifestărilor legate de pomenirea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente