Expozitie de icoane pe sticla in ajunul sarbatorii Bunei Vestiri

Fundatia ‘Preasfanta Fecioara Maria’ din Capitala organizeaza maine, 24 martie 2008, in Sala Aquarium a Muzeului Taranului Roman, vernisajul expozitiei de icoane pe sticla, intitulata ‘Buna Vestire – adevarata sarbatoare a femeii crestine’. Incepand cu orele 17.00, publicul va putea admira lucrarile realizate de catre copiii de la Gradinitele ‘Arc-en-Ciel’ si Scoala ‘Anastasia Popescu’, apartinand Fundatiei ‘Preasfanta Fecioara Maria’. Lucrarile au fost executate in atelierul de arte plastice al fundatiei, aflat sub indrumarea prof. Maria Roxana Cioata. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la prof. Mona Serbanescu, presedinte-director general al Fundatiei ‘Preasfanta Fecioara Maria’: ‘Copiii isi vor expune lucrarile lor realizate in atelierele noastre de arta plastice. De asemenea, cu ocazia acestui vernisaj, mamele celor mici vor putea sa fie alaturi de corul ‘Sf. Elisabeta’, care va interpreta colinde religioase, cateva cantari dedicate Sf. Fecioare Maria si cantece dedicate mamicilor, iar in final toata lumea va sta de vorba si vom avea un moment agreabil in compania invitatilor nostri’.

De asemenea, prof. Mona Serbanescu s-a referit si la scopul caruia ii serveste organizarea unui astfel de eveniment: ‘Inca din 1997 am incercat sa punem accentul pe sarbatoarea mamelor si femeilor, in general, si anume pe aceasta sarbatoare religioasa extrem de importanta pentru mantuirea omenirii, in care copiii isi pot gasi modele, in care profesorii isi pot gasi modele, in care mamele isi pot gasi modele si in care toata lumea poate descoperi bucuria pe care ingerul Gavriil o anunta Fecioarei Maria’. Expozitia va debuta maine si va fi deschisa pana sambata, 29 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…