Expoziție de icoane pe lemn, la Urziceni

Duminică, 01 aprilie 2012, a avut loc vernisarea primei expoziții personale a elevei Bătărigă Ana Beatrice, membru al Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca. Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 11:30, în incinta Colegiului Național Grigore Moisil din Municipiul Urziceni.

Strădania realizării icoanelor și organizarea evenimentului în sine au fost încununate de prezența în mijlocul celor prezenți a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

La eveniment au mai luat parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, PC Protopop Bogdan Ionuț Stancu, precum și membri ai Consiliului Profesoral ai instituției de învățământ gazdă, împreună cu doamna director Eugenia Pavăl.

La începutul anului 2010 eleva Ana Beatrice Bătărigă devine membru al Cercului de pictură „Sf. Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, făcându-se remarcată prin talentul său deosebit de a desena. Mai târziu descoperă tainele zugrăvirii icoanelor pe lemn. Icoanele pictate de ea sunt realizate cu multă dragoste, strădanie și muncă dar ceea ce este mai important, ele sunt lucrate în rugăciune.

În vara anului 2010, la doar câteva luni de la înscrierea ei în cadrul Cercului de pictură, participă la Olimpiada Națională „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” de la Sibiu, întorcându-se cu Locul I la secțiunea icoană pe lemn, după cum ne-a precizat Victorița Berbec, coordonatorul Cercului de pictură „Sf. Apostol Luca”.

Toate acestea caracterizează un copil minunat ce își dedică timpul lucrului bine plăcut lui Dumnezeu, reușind să aducă într-o expoziție personală o parte din lucrările sale spre a fi admirate.

Comentarii Facebook


Știri recente