Expoziție de icoane ortodoxe la Martigny, în Elveția

Până miercuri, 13 ianuarie 2010, la Martigny în Elveția, are loc o expoziție de icoane ortodoxe rusești, în sala de expoziții a sediului Fundației Pierre Gianadda intitulată : ‘Imagini sfinte. Maître Denis, Roublev și alții’ în parteneriat cu galeria Trétiakov din Moscova, ne informează site-ul orthodoxie.com, citat de Arhiepiscopia Râmnicului.

În cadrul acestei expoziții, prin intermediul celor 64 de icoane, sunt prezentate teme tradiționale din Vechiul și Noul Testament, dar și Apostoli, Părinți și Doctori ai Bisericii. Mai presus de toate, unele icoane au fost realizate de pictori celebri, care au marcat arta religioasă, cum ar fi Maître Denis și Andre Rubliov. Acești doi mari arti;ti din secolul XV au contribuit la extinderea artei iconografice rusești.

Agățate de-a lungul coloanelor, icoanele Sfântului Ioan Gură de Aur și Sfântul Grigorie Nazianz domină sala de expoziții. Reprezentați în picioare, pe mai mult de 3 metri înălțime, cei doi Sfinți Părinți fascinează prin atitudinea lor liniștită ce răspândește pace în suflete. Aceste icoane impresionante au fost pictate în 1408 de către călugărul Andrei Rubliov pentru iconostasul din Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Moscova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…