Expoziție de icoane la Roma

În seara zilei de 12 noiembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a participat la deschiderea expoziției cu titlul „Tavole Miracolose – Icone medioevali di Roma e del Lazio di proprietà del Fondo Edifici di Culto” (Tăblii făcătoare de minuni – Icoane medievale din Roma și provincia Lazio aflate în proprietatea Fondului Edificiilor de Cult).

La deschidere au participat înalți reprezentanți ale diferitelor ministere din cadrul guvernului italian, după cum ne informează episcopia-italiei.it.

În cadrul festivității de deschidere, corul psaltic „Sanctus Dionisius Exiguus”, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, dirijat de PC Pr. Marian Jianu (Anzio), a interpretat diverse cântece religioase închinate îndeosebi Macii Domnului, pentru a introduce participanții în atmosfera de rugăciune propriei icoanelor expuse.

În această expoziție sunt prezente 12 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, datând din secolul al VI-lea până în secolul al XIII-lea, provenind din Roma și din Lazio, precum și o icoană a Sfântului Francisc din Assisi și Relicvariul Sfântului Grigorie cel Mare, Episcopul Romei.

Expoziția va fi deschisă publicului din 13 noiembrie până în 15 decembrie, în Sala Regia a Palatului Veneția din Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…