Expoziție de icoane la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Muzeul de artă bisericească veche, din incinta Catedralei mitropolitane din Timișoara,găzduit luni, 17 decembrie 2012, începând cu orele 16:00, a doua expoziție de icoane pe sticlă „Icoana, fereastră spre cer”, realizate de copiii din Parohia ortodoxă Giarmata Vii,Protopopiatul Timișoara II, informează mitropolia-banatului.ro.

Expoziția cuprinde icoane pictate în tehnica tradițională pe sticlă de tineri cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani, care au participat la cercul de pictură inițiat de Parohia Giarmata Vii, în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara, școala și grădinița din localitate,sub îndrumarea profesoarelor Veronica Adorian și Nicoleta Spătar. Parohia susține eforturilecopiilor și contribuie cu cele materiale, acoperind toate cheltuielile legate de culori, sticle șirame, finalitatea proiectului fiind suținerea unui curs gratuit de către profesori specializați îndomeniul artelor plastice pentru micuții cu bunăvoință, dragoste și pasiune pentru pictură.Alături de copiii din Giarmata Vii, au mai expus și copiii din Sânandrei, județul Timiș, implicați în proiectul „O bucurie pentru fiecare”, demarat de Asociația My Way, ce îșipropune să ajute persoanele cu nevoi speciale să crească din punct de vedere al spiritualității.

Din partea Centrului Eparhial, a fost prezent ca delegat Pr. Zaharia Pereș, consilier cultural, care a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și salutul Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar alArhiepiscopiei Timișoarei.

La eveniment au mai participat pr. Vasile Suciu, parohul comunității ortodoxe din Giarmata Vii, pr. Dragoș Debucean, membru al Asociației My Way, pr. Aurel Filip, custodele muzeului, precum și membrii ai familiilor micilor artiști iconari.

Comentarii Facebook


Știri recente