Expoziție de icoane în Protopopiatul Hârlău

Protopopiatul Hârlău a organizat astăzi, 11 decembrie, la sediul primăriei din localitate o expoziție de icoane cu vânzare în scop social-filantropic.

Lucrările expuse au fost realizate de copiii participanți la ultimele trei ediții ale taberei de creație religioasă Sf. Apostol Luca ce s-a desfășurat la Mănăstirea Lacuri.

În urma vânzării acestor icoane, vor fi achiziționate daruri ce urmează a fi împărțite copiilor nevoiași. Părintele protopop Nicolae Crăciun a declarat pentru Radio TRINITAS: „În deschiderea manifestării, un sobor alcătuit din 4 preoți va oficia slujba de sfințire a acestor icoane, apoi cls III-a de la Școala Petru Rareș din Hârlău a susținut un concert de colinde și poezii religioase specifice acestei perioade premergătoare Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, iar la final i-au îndemnat pe toți cei care au fost prezenți la această manifestare să achiziționeze un album sau mai multe icoane, iar din banii astfel rezultați să putem ajuta mai mult pe copiii necăjiți din această zonă, în cadrul programului „Fii bun de Crăciun”.

Comentarii Facebook


Știri recente