Expoziție de icoane bisericești ortodoxe din Arhiepiscopia Tomisului vernisată la Muzeul Național al Satului din București

Prima expoziție de icoane bisericești ortodoxe din Arhiepiscopia Tomisului a fost vernisată, astăzi, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală. Intitulată „Mărturii de artă și cultură ortodoxă din Arhiepiscopia Tomisului”, expoziția cuprinde 110 piese, provenite din 24 de localități. Colecția numără în special icoane, componente pictate ale iconostasului mare, sculptură în lemn, textile pictate sau țesute și cărți de cult.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că expoziția este menită să ilustreze reînvierea fenomenului religios în Dobrogea apostolică.

Expoziția continuă cu programul „Biserica – centru de spiritualitate al satului”, inițiat de Muzeul satului în scopul promovării a ceea ce are mai frumos țara noastră în materie de artă creștină și de civilizație ortodoxă, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, directorul Muzeului Satului, conferențiarul Paulina Popoiu.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 13 noiembrie, între orele 11:00-18:00.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente