Expoziție de fotografie la Palatul Patriarhiei

Sala „Europa Christiana”, din Palatul Patriarhiei, găzduiește până pe 25 februarie expoziția de fotografie „Biserici cu pictură murală exterioară (sec. XVIII-XIX) din Oltenia”. Expoziția este organizată de Institutul de Memorie Culturală – CIMEC, din București, în colaborare cu Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

„Sunt douăzeci și patru de locașuri de cult din Oltenia subcarpatică, printre puținele Biserici care mai păstrează pictură exterioară în Oltenia din păcate. Dacă la începutul secolului al XX-lea existau undeva la 200 de lăcașe astăzi, în teritoriu, cel mult 80 de lăcașuri mai au pictură, dintre care poate 60 într-adevăr mai pot fi văzute foarte bine. În rest, pictura nu s-a mai păstrat sau este foarte degradată”, a spus Dr. Florentina Udrea, Analist – istoric în cadrul CIMEC București.

Expoziția a fost vernisată anul trecut la Terni, în Italia, iar la începutul acestui an la Muzeul Țăranului Român, din București. În următoarele luni, fotografiile vor fi expuse și la Muzeul Județean din Târgu Jiu, dar și la cel din Râmnicu Vâlcea.

Expoziția își propune să contribuie la o mai bună cunoaștere a patrimoniului cultural religios din Oltenia.

Expoziția de fotografie „Biserici cu pictură murală exterioară (sec. XVIII-XIX) din Oltenia” poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 09:00 și 15:00, intrarea fiind liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente