Expoziție de fotografie la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

La Muzeul Catedralei mitropolitane din Timișoara, a avut loc ieri, 27 ianuarie, vernisajul expoziției de fotografie „Kosovo și Metohia în lacrimi”. Lucrările sunt realizate de artistul fotograf Milinko Stefanovici, preocupat de soarta bisericilor ortodoxe din provincia sârbă Kosovo și Metohia.

„Prin expoziția de astăzi ne-am propus să arătăm celor care o vor vizita dramele provocate de război, și totodată, de a vedea că dincolo de suferințele și pierderile umane, există adevărate pierderi și de natură spirituală pentru că foarte multe biserici, în timpul unui război, sunt distruse. De fapt, bisericile reprezintă sufletul comunităților unde sunt așezate și se arată că pentru ele au fost nevoie de zeci de ani ca să fie ridicate și totuși cât de ușor pot fi distruse, distrugându-se totodată și sufletul unei comunități”, a spus părintele Zaharia Pereș, Consilier în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum informează TRINITAS TV.

Expoziția, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei, Episcopia Ortodoxă Sârbă din Timișoara, Organizația tinerilor sârbi a Uniunii Sârbilor din România, Atelierul de grafică și Editura Predania, va fi deschisă publicului până pe 10 februarie.

Comentarii Facebook


Știri recente