Expoziție de cruci la Mănăstirea Sfânta Cruce din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ajunul praznicului Înălțării Sfintei Cruci, 13 septembrie 2011, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei organizează, la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea, de la ora 17, vernisajul expoziției cu tema „Motivul Crucii în arta populară tradițională românească”, cu prilejul hramului sfintei mănăstiri, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Expoziția se va bucura de prezența de excepție a Doamnei conf. univ. dr. Angela Paveliuc-Olariu, din Iași, coordonator al Departamentului de Tradiții din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, și președinte de onoare al Asociației Femeilor Ortodoxe din Iași, care își va prezenta colecția de cruci și diverse obiecte de factură populară care poartă simbolul crucii. De asemenea, în cadrul expoziției, Părintele Cosmin Pop, din Eparhia Ortodoxă Română din Ungaria, cunoscut sculptor în lemn și pictor de icoane, va fi prezent cu o colecție de cruci.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 13-16 septembrie, după care va fi prezentată la Budapesta, în cadrul comunității românești din capitala Ungariei.

Comentarii Facebook


Știri recente