Expoziție de carte veche bisericească la Sasaca Montană

Cu ocazia înainte prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, Centrul Misionar Valea Nerei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Novac” din localitatea Sasca Montană, a organizat o expoziție de carte veche bisericească din colecțiile aparținând bisericilor Sasca Montană și Bogodinț, potrivit episcopiacaransebesului.ro. Cu acest prilej, preoții Guiman Iulius Ionuț și Popescu Daniel au prezentat elevilor importanța acestei „bucăți de istorie” care a contribuit la afirmarea națională și spirituală a românilor din Transilvania.

La finalul expoziției, au fost aduse mulțumiri cadrelor didactice participante și doamnei Boriță Carmen Dorina, directorul instituției școlare, astfel de evenimente vor fi desfășurate pe viitor, atât la școală, cât și la biserică și sunt menite să trezească în sufletele copiilor ideea de naționalitate precum și valorificarea tradițiilor religioase”, a precizat pr. paroh Guiman Iulius Ionuț

La acest eveniment cultural, școala și-a adus aportul prin organizarea unui concurs de creație literar-plastică sub numele de : „Moș Nicolae, prietenul copiilor”. Cele mai reușite poezii au fost citite în cadrul manifestării.

Comentarii Facebook


Știri recente