Expoziție de artă religioasă și restaurare la Muzeul de Artă din Craiova

Sâmbătă, 11 aprilie a.c., de la ora 16:00, la Muzeul de Artă din Craiova va avea loc vernisajul unei expoziții de artă religioasă și restaurare, organizată de instituția-gazdă în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București. Evenimentul va fi onorat de prezența Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Oltenia, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu Popa.

Expoziția este organizată de către Catedra de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București. Înființată în anul 1994, sub denumirea inițială de „Conservare și Restaurare a patrimoniului”, în anul următor, 1995, adăugândui-se „Pictura bisericească”, Catedra de „Artă Sacră” are profesori de înaltă ținută academică, formându-și o bază proprie de cercetare și creație. În 2009 se împlinesc 15 ani de rodnică activitate, catedra demonstrând prin numeroasele acțiuni organizate în această perioadă valoarea certă a pregătirii de specialitate, promovarea unor tinere talente și, nu în ultimul rând, fidelitatea față de tradiția artei bisericești românești.

Expunerea lucrărilor studenților în capitala Olteniei se dorește un eveniment cultural și spiritual ce se adresează nu numai specialiștilor, ci tuturor admiratorilor de artă bisericească, publicului larg iubitor de artă autentică, „pepinieră din rândul căreia dorim să atragem tineri doritori de a pătrunde în tainele icoanei ortodoxe, „fereastră spre cer”, oglindă a frumuseții divine, reflectate genial pe fețele celor ce s-au eternizat în sfințenie”, a spus Părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” a Universității din București.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente