Expoziție cu vânzare în scopuri caritabile la „Festivalul Primăverii” în Giurgiu

Elevii școlilor nr. 7, nr. 4 ‘Mihai Eminescu’, nr. 8 ‘Acad. Marin Voiculescu’, ai Seminarului Teologic ‘Teoctist Patriarhul’, ai Colegiului Național ‘Ion Maiorescu’, ai Liceului ‘Tudor Vianu’ și ai Liceului de Chimie, din Giurgiu, participă începând din 28 februarie până duminică, 4 martie, la prima ediție a Festivalului Primăverii, printr-o expoziție cu vânzare în scopuri caritabile.

‘Elevii au confecționat mărțișoare și felicitări, pe care le-au expus în foaierul Teatrului ‘Tudor Vianu’ din Giurgiu. Acțiunea este organizată de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Giurgiului, prin Centrul eparhial pentru copii și tineret ‘Sfântul Ioan Valahul’, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Ambrozie. Joi, 1 martie, a avut loc un spectacol extraordinar la care au fost invitate toate casele de tip familial din Giurgiu și așezămintele sociale ‘Grădina Maicii Domnului’ de la Letca Nouă și ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din localitatea Slobozia, iar tinerii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu au dăruit din sufletul lor o rază de soare, un cântecel și un mărțișor tuturor participanților’, a declarat părintele Georgian Tudor, secretar eparhial al Episcopiei Giurgiului.

La festival participă firme de turism, meșteșugari, librării, vânzători de mărțișoare, dulciuri, haine, cadouri, producători de miere și nu numai. De asemenea, a fost amenajat un stand special unde se pot face donații pentru copiii și bătrânii instituționalizați. Printre organizatorii acestei acțiuni se numără, alături de Centrul de Afaceri Transfrontalier ‘Danubius’, o serie de instituții importante din oraș precum: Consiliul Județean Giurgiu, Teatrul ‘Tudor Vianu’, Centrul pentru copii și tineret ‘Sfântul Ioan Valahul’ al Episcopiei Giurgiului, Casa de Cultură ‘Ion Vinea’, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Muzeul Județean – Secția de Etnografie și Artă și Kiss FM.

Comentarii Facebook


Știri recente