Expoziție cu icoane la Teatrul Național București

Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și în parteneriat cu Teatrul Național București „Ion Luca Caragiale”, organizează prima ediție a expoziției naționale „Icoana – credință și tradiție”, în perioada 14 decembrie 2012 – 15 ianuarie 2013, în Sala Media a Teatrului Național București, după cum aflam din Ziarul Lumina.

„Expoziția reprezintă o selecție a celor mai frumoase icoane lucrate de meșteri și creatori populari contemporani din România. Vor fi expuse icoane pe lemn și pe sticlă din toate zonele țării, lucrate în tradiția acestui domeniu al artei populare, cu evidențierea tehnicilor de lucru, procedeelor, materialelor, ornamentică, tematică, simboluri conform credinței și obiceiurilor populare românești. Expoziția propune un spațiu de comunicare între creatori, specialiști și public, dar și o modalitate de promovare a meșterilor populari păstrători ai unui străvechi meșteșug artistic”, se arată în comunicatul de presă al Centrului Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Proiectul face parte din programul de revigorare a meșteșugurilor tradiționale, unul dintre obiectivele majore ale acestei instituții.

Vernisajul are loc astăzi, la ora 14:00, iar expoziția va fi deschisă între orele 14:00 și 22:00, zilnic, cu excepția zilei de luni. Accesul publicului pentru Sala Media și către noile săli ale Teatrului Național se face prin spatele clădirii TNB, de pe strada Tudor Arghezi.

Comentarii Facebook


Știri recente