Expoziție cu caracter umanitar în incinta Muzeului de Artă din Severin

Asociația „Filantropia”, ONG patronat de Episcopia Severinului și Strehaiei, a organizat, la Muzeul de Artă din Drobeta-Turnu Severin, o expoziție de pictură cu vânzare. Zeci de lucrări cu tematică religioasă, și nu numai, semnate de doi tineri talentați din municipiu, au fost expuse pentru publicul larg, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Cu privire la scopul acțiunii, părintele George Smeu, președintele asociației, a spus: „În această perioadă, ne-am gândit că, pe lângă a promova acești doi tineri cu talent, putem strânge fonduri pe care să le adăugăm la alte proiecte destinate ajutorării persoanelor cu probleme. Atenția noastră se îndreaptă acum mai ales către tinerii mehedințeni defavorizați aflați în baza noastră de date și încercăm să le facem o bucurie de sărbători”.

Doi artiști filantropi

Cele mai multe dintre lucrările expuse în Muzeul de Artă au tematică religioasă și au fost realizate de tânărul artist plastic Daniel Ferician, absolvent al Facultății de Arte din Timișoara. ‘Pentru mine este o plăcere să particip la un astfel de eveniment. Cred că o să fie bine și sper ca icoanele mele să placă și să fie achiziționate de severineni, având în vedere scopul pentru care a fost organizată această expoziție’, mărturisește artistul. De asemenea, dr. Maria Bălăceanu, directorul Muzeului de Artă, a vorbit pe larg despre realizările tânărului artist: ‘Ferician Daniel a mai avut aici o expoziție personală, acum majoritatea lucrărilor sunt icoane, icoane pe lemn cu lucrătură fină și foiță de aur, bine executate, un talent nativ pe care-l știu de copil, care a evoluat foarte bine, iar în iconografie chiar are o sensibilitate deosebită în a reda scenele biblice’.

Cel de-al doilea artist plastic, Anca Sfetcu, este absolventă a Școlii Populare din Timișoara și a Facultății Politehnice. La cei numai 25 de ani, tânăra severineană a pus la dispoziția iubitorilor de artă, în scop umanitar, mai multe lucrări reprezentând icoane, dar și peisaje sau picturi abstracte. Cei doi expozanți speră ca gestul lor să fie urmat și de oamenii cu posibilități materiale și, în felul acesta, fiecare icoană sau alt tablou de artă să își găsească stăpânul.

Asociația nonprofit ‘Filantropia’, organizatorul acestei acțiuni, a fost înființată cu binecuvântarea Presfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și se află sub patronajul spiritual al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Prin proiectele pe care le promovează, sunt sprijinite îndeosebi persoanele aflate în situații dificile, în special vârstnici, copii și persoane cu probleme de sănătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…