Expoziție-concurs de pictură în Aleșd, județul Bihor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din orașul bihorean Aleșd a fost miercuri, 30 martie, gazda unei manifestări cu caracter educațional și religios dedicată perioadei Postului Mare, la care au participat cei mai mici și mai tineri dintre credincioșii aleșdeni.

Astfel, la inițiativa părintelui paroh Ovidiu Bocșan s-a desfășurat cea de a doua ediție a expoziției-concurs de desene și pictură religioasă „Patimile și Învierea Domnului văzute prin ochii copiilor”. Concursul are ca scop promovarea tradițiilor creștin – ortodoxe de pe meleagurile Bihorului și crearea unui cadru de manifestare tip expoziție – concurs de desene și pictură. În același timp, se urmărește familiarizarea copiilor și tinerilor cu valorile creștin-ortodoxe și apropierea acestora de Biserică.

La eveniment a participat un număr de 43 de elevi de la Școala Generală cu clasele I – VIII „Constantin Șerban” din Aleșd și de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, tot din Aleșd.

„La acest eveniment au participat copii din clasele primare, gimnaziale și liceale din Aleșd. Aplicând în practică cuvintele Mântuitorului: ‘Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți’, am reușit, cu ajutorul profesorilor de Religie din orașul nostru, să le trezim acestora sentimentul dragostei pentru Hristos, astfel încât biserica unde s-a desfășurat acțiunea, să devină neîncăpătoare și nu numai atât, dar i-am făcut bucuroși și curioși de realizările lor, determinându-i pe unii să aibă un motiv în plus să treacă pragul bisericii, să admire expoziția cu lucrările lor de pictură. Suntem la cea de a doua ediție și dorim să facem din acest eveniment o tradiție alături de acțiunea cu încondeiatul ouălor care urmează să o desfășurăm. Sperăm ca imaginile zugrăvite de acești copii pe hârtie să pătrundă și să rămână în inimile lor”, a declarat părintele paroh Ovidiu Bocșan.

Câștigătorii concursului au fost răsplătiți cu icoane reprezentând pe Maica Domnului, pe Mântuitorul Iisus Hristos și alți sfinți, dar și cu cărți de rugăciune, iar toți participanții au primit iconițe, urmând ca lucrările să fie expuse în sfântul locaș până în Săptămâna Luminată, după care elevii le vor lua acasă.

Comentarii Facebook


Știri recente