Expoziția „Țăranii și comunismul”, la Alba Iulia

La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a fost vernisată astăzi, 26 ianuarie, expoziția „Țăranii și comunismul”, informează TRINITAS TV. Realizată de Centrul Internațional de Studii asupra Comunismului din cadrul Fundației Academia Civică, expoziția încearcă să ofere o imagine asupra perioadei de început a colectivizării forțate a agriculturii din România. Sunt expuse documente de arhivă, fotografii de epocă și documentare ale colectivizării desfășurate pe teritoriul actualului județ Alba. La vernisaj a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Ne aduce aminte de o perioadă tristă din istoria noastră. Tinerii află din cărți, însă noi ne aducem aminte de drama bunicilor și părinților noștri atunci când s-a făcut colectivizarea forțată a agriculturii. Greutatea a fost nu numai din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere spiritual. Când a venit acest sistem diabolic de a răsturnat toate lucrurile, a avut de suferit spiritualitatea, credința, tradițiile, dar și obiceiurile poporului nostru”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Directorul Centrului Internațional de Studii asupra Comunismului a susținut o conferință despre calvarul țăranului român din perioada colectivizării. Expoziția va fi găzduită de Muzeul din Alba Iulia în perioada până pe 1 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente