Expozitia ‘Stefan cel Mare si Sfant – Punte intre Orient si Occident’ s-a deschis ieri in Salonul Sixtin din Muzeul Vaticanului.

Ieri, 30 septembrie 2004, in prezenta Presedintelui Romaniei, Dl. Ion Iliescu, si a Cardinalului Angelo Sodano, Secretar de Stat al Vaticanului, a avut loc vernisajul Expozitiei ‘Stefan cel Mare si Sfant – Punte intre Orient si Occident’ in Salonul Sixtin din Muzeul Vaticanului.

La deschiderea acestei expozitii au fost prezenti membri ai Guvernului Romaniei: dl. Razvan Theodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor, dl. Miron Mitrea – Minsitrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, dl. Laurentiu Tanase – Secretar de Stat pentru Culte, dl. Mihail Dobre – Ambasadorul Romaniei la Vatican, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Iosif – Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, prea Sfintitul Episcop Vicar Siluan Marsilianul, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Melchisedec Velnic – staretul Manastirii Putna, oameni de cultura din Romania.

Din partea Vaticanului au fost prezenti cardinali si episcopi, precum si un numeros public.

Personalitatea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant a fost evocata de Dl. Ion Iliescu – Presedintele Romaniei, dl. Razvan Theodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor, precum si de Eminenta Sa Cardinalul Angelo Sodano – Secretar de Stat al Vaticanului, in numele Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul II.

Un rol deosebit in organizarea acestei expozitii l-a avut dl. Mihail Dobre – Ambasadorul Romaniei al Vatican.

Expozitia s-a bucurat de un interes deosebit din partea celor prezenti, iar evenimentul a fost evocat in aceasta dimineata la Radio Vatican si in presa din Vatican.

Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant a fost prezentat ca un domnitor crestin, aparator al Europei crestine, promotor al dialogului si cooperarii intre Europa de Rasarit si Europa Occidentala.

Prin aceasta expozitie, Anul Omagial Stefan cel Mare si Sfant – 500 a primit o dimensiune internationala mai ampla si constituie un moment solemn al demnitatii noastre romanesti.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente