Expoziția micilor iconari de la Rediu Aldei

Școala cu clasele I-IV Rediu Aldei ( județul Iași), în parteneriat cu Asociația de Interes Comunitar – Aroneanu, Organizația World Vision – Iași și parohia „Sf. Ilie” – Rediu Aldei au organizat pentru perioada 25 iulie-1 septembrie 2009 o expoziție de icoane pe sticlă la Căminul Cultural Aroneanu. Expoziția s-a deschis în cadrul celei de a II-a ediții a Zilelor Comunei Aroneanu.

Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 25 iulie, în prezența dlui primar Benoni Moruzi, a dnei director al Școlii „Aron Vodă” – prof. Irina Lupu, a părintelui Ovidiu Buzenchi – președintele Asociației de Interes Comunitar – Aroneanu, a dnei prof. Mărioara Lupu – vicepreședintele Asociației de Interes Comunitar – Aroneanu și a reprezentanților Organizației World Vision România, biroul zonal – Iași.

Expoziția s-a deschis în cadrul celei de a II-a ediții a Zilelor Comunei Aroneanu, care s-a desfășurat în perioada 25-27 iulie. Un număr de 8 elevi ai Cercului Creație și fantezie din Școala Rediu Aldei au expus câteva icoane realizate în tehnica tempera pe sticlă. Copiii au pictat icoanele sub îndrumarea Ștefaniei Borșieru – licențiată a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” – Iași, specializarea Conservare și restaurare. Timp de o săptămână, la sfârșitul lunii iunie, micii iconari au lucrat, într-o atmosferă de liniște și rugăciune, mai multe icoane: Chipul nefăcut de mână al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos – Pleșcan Bianca-Mălina, cls. a II-a; Maica Domnului Povățuitoarea – Radu Paula-Raluca, cls. I; Maica Domnului Mângâietoarea – Burueana Madălina-Ștefania, cls. a III-a; Sf. M. Mc. și Tămăduitor Pantelimon – Moroșanu Georgiana, cls. a III-a; Sf. Pr. Ilie – Nitelia Alina-Gabriela, cls. a II-a; Urcarea la cer în carul cu foc a Sf. Prooroc Ilie – Amarghioalei Gabriela, cls. a V-a; Sf. Ierarh Nicolae – Marchitan Iulian-Cosmin, cls. a III-a; Sf. M. Mc. Gheorghe – Moroșanu Georgiana, cls. a III-a, Sf. M. Mc. Dimitrie – Bran Marina-Dumitrița, cls. a IV-a. Sfinții reprezentați în icoane sunt patronii spirituali ai bisericilor din comuna Aroneanu. După cum au mărturisit ei înșiși, copiii s-au apropiat cu multă dragoste și evlavie de această activitate ce presupune chemare și dar de la Dumnezeu.

Pentru a le păstra vie dragostea lor pentru Dumnezeu și sfinții Săi, truda micilor iconari a fost răsplătită printr-o diplomă și o carte despre Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, prăznuit de curând de Biserica noastră.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente