Expoziția Lumina din sufletul nostru, la Giurgiu

Episcopia Giurgiului în colaborare cu Penitenciarul Giurgiu, organizează mâine, 28 aprilie 2011, începând cu orele 11:00, la sala Nichifor Crainic, din clădirea Episcopiei Giurgiului, expoziția intitulată Lumina din sufletul nostru, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro. În cadrul evenimentului vor fi vernisate lucrări de creație ale persoanelor private de libertate, constând în icoane și obiecte bisericești.

Această manifestare cultural-artistică se înscrie într-o serie de activități menite să faciliteze reinserția socială postcondamnatorie a persoanelor private de libertate, prin conștientizarea opiniei publice cu privire la potențialul creator al acestei categorii de persoane, potențial ce trebuie valorificat atât în beneficiul propriu al deținuților dar și în cel al comunității, sensibilizarea și educarea în spiritul aprecierii relațiilor interumane, reducerea diferenței dintre viața în detenție și lumea exterioară.

Lucrările expuse au fost realizate de două persoane private de libertate ce au fost condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață și care se află în executarea pedepselor privative de libertate, de 19 ani, respectiv de 17 ani, unul fiind cetățean chinez cel de-al doilea având domiciliul și familia în județul Giurgiu.

Începând cu anul 2009, anul în care cele două persoane private de libertate au fost transferate la Penitenciarul Giurgiu, acestea au început să picteze respectiv să sculpteze icoane și diverse obiecte cu caracter religios.

Lucrările de pictură prezentate cu ocazia acestei activități, au fost realizate de persoana privată de libertate cetățean chinez, în timp ce lucrările de sculptură au fost realizate de persoana privată de libertate cetățean român.

Comentarii Facebook


Știri recente