Expoziția dedicată părintelui Teofil a ajuns la Pitești

După un periplu prin mai multe orașe din țară și străinătate, expoziția ‘De dragul părintelui Teofil’ a poposit și în urbea piteșteană. Până de sărbătoarea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie, argeșenii pot vedea fotografii vechi cu părintele Teofil Părăian, însoțite de câteva cuvinte duhovnicești ale părintelui.

După cum arată și titlul expoziției, mai mulți piteșteni care l-au cunoscut pe părintele Teofil Părăian, cunoscut ca duhovnicul bucuriei, pentru a păstra vie amintirea părintelui au adus și în orașul lor fotografiile ce-l arată pe acesta.

Au dorit, de asemenea, să-l facă cunoscut și acelor persoane care nu au avut ocazia să-l întâlnească față către față. Detalii despre eveniment ne-a oferit pr. protoiereu Iuliu Chiriță al Protoieriei Pitești: ‘Parohia ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Pitești, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Calinic și în parteneriat cu Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Protoieriei Pitești, Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, Editura Teognost din Cluj-Napoca și Biblioteca Dinicu Golescu – Pitești, a organizat această expoziție dedicată părintelui Teofil în semn de omagiu pentru cel care în repetate rânduri a conferențiat la Pitești și pentru faptul că părintele Teofil reprezintă un reper moral atât pentru noi, cei care l-am cunoscut, cât și pentru copiii și tinerii noștri, care nu l-au cunoscut, dar cu această ocazie o pot face’.

Înainte de vernisajul expoziției, de joi, 7 iunie, la Biserica ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ s-au săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru părintele Teofil. Vernisajul a avut loc în după-amiaza zilei, la Biblioteca Județeană ‘Dinicu Golescu’, între participanți numărându-se protosinghelul Mihail Bobârnat de la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, pr. Ioan Gînscă din Cluj-Napoca, curatorul expoziției, protosinghel Matei Bilăucă, starețul Schitului Tuturor Sfinților, Șinca Nouă. După cuvântările de omagiere, au avut loc un moment muzical și proiecția unui film cu un interviu semnificativ cu părintele Teofil, potrivit Ziarul Lumina.

Partea inedită a expoziției o reprezintă panoul interactiv pe care se pot adăuga fotografii personale cu marele duhovnic. Expoziția poate fi vizitată la Biblioteca ‘Dinicu Golescu’ din Pitești, între orele 9:00 și 18:00, de luni până vineri, iar între orele 16:00 și 18:00, doritorii se pot delecta și cu proiecții din diverse conferințe unde a vorbit părintele Teofil Părăian.

Comentarii Facebook


Știri recente