Expoziția de pictură religioasă „Lumina credinței în suflet de copil”

Ieri, 18 septembrie 2009, începând cu orele 17:00, Sala „Sfântul Antim Ivireanul” a Complexului Cultural-Religios al Episcopiei Râmnicului, a găzduit vernisajul expoziției de pictură religioasă, intitulat „Lumina credinței în suflet de copil”, ne informează Episcopia Râmnicului.

Expoziția se află sub patronajul Episcopiei Râmnicului în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea și Organizația creștin-umanitară World Vision România, Biroul zonal Vâlcea.

Vernisajul cuprinde lucrările realizate de copii în Tabăra de vară „Tradiție și spiritualitate ortodoxă”, ce s-a desfășurat în perioada 17-22 august 2009, la Tismana – Gorj.

În deschiderea evenimentului Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului a ținut un cuvânt de învățătură, după care au rostit alocuțiuni mai mulți participanți: Prof. Elena Stoica, director al CJCPCT Vâlcea, Corina Popescu, manager zonal al World Vision România, Biroul zonal Vâlcea, Arhidiacon Mihai Pretorian, inspector pentru catehizarea parohială, PC Preot Sorin Părăușanu, coordonator al atelierului de pictură.

În continuare, doamna Mioara Comănescu-Plop, referent artă plastică la CJCPCT Vâlcea, a prezentat vernisajul expoziției, apoi a urmat un recital solistic, iar la final, Corul „Valea Topologului” al Parohiei Galicea, condus de părintele Ioan Tițu, a susținut un miniconcert de muzică religioasă.

La acest eveniment deosebit au fost invitați să participe și părinții copiilor pentru a conștientiza rolul important al Bisericii în cadrul fiecărei comunități, ca formator de principii religios-morale în rândul tinerilor, și ca factor educativ, alături de Școală și familie, în dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a tinerilor în duhul învățăturii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente