Expoziția de Icoane „Săptămâna Luminată – Săptămâna Iconarilor”, organizată în Arhiepiscopia Râmnicului

În perioada 5-10 aprilie 2010, în Săptămâna Luminată, conform tradiției, pe Aleea Arhiepiscopiei Râmnicului sunt expuse în aer liber Icoane ortodoxe pe lemn și sticlă. Acestea sunt executate de copii, adolescenți precum și de iconari cu experiență de pe plaiurile vâlcene.

Mai multe detalii legate de această expoziție a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Cârstea, consilier cultural în Arhiepiscopia Râmnicului: „Și anul acesta pe aleea ce duce la Arhiepiscopia Râmnicului sunt expuse icoane de creatorii din Râmnicu-Vâlcea având în vedere faptul că se dorește ca de fiecare dată icoana, constituind o fereastră a sufletelor către Dumnezeu, să fie un îndemn la rugăciune, la pioșenie și de ce să nu spun, la marea bucurie a Învierii Domnului”.

Expoziția intitulată „Săptămâna Luminată – Săptămâna Iconarilor”, ajunsă la a IV-a ediție, este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale – Vâlcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului.

De asemenea, vor putea fi urmărite și demonstrații practice pentru cei care doresc să învețe să picteze Icoane pe sticlă. Manifestarea își propune promovarea tuturor artiștilor creștini vâlceni care să transmită prin arta lor mesajul de rugăciune și de pace din preajma celei mai mari sărbători a creștinătății, Sfintele Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente