Expoziția de fotografie De dragul Părintelui Teofil, la Biblioteca Județeană din Rm. Vâlcea

Cu prilejul celei de-a XIV-a ediții a manifestărilor religioase și culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Râmnicului, marți, 25 septembrie 2012, de la orele 17.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, la inițiativa Biroului de catehizare a tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a fost vernisată expoziția itinerantă de fotografie „De dragul Părintelui Teofil”, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La eveniment au luat parte din partea Arhiepiscopiei Râmnicului Părintele Constantin Olariu, Inspector în cadrul Biroului de catehizare a tineretului, împreună cu Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Editura Teognost din Cluj-Napoca împreună cu un grup de prieteni apropiați Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian (3 martie 1929 – 29 octombrie 2009), unul dintre cei mai mari duhovnici contemporani, au conceput expoziția itinerantă de fotografie intitulată „De dragul Părintelui Teofil”.

Expoziția prezintă pe simeze fotografii vechi din colecția Mănăstirii Brâncoveanu, precum și fotografii recente realizate de Dorin Berian, Ioan Gînscă, Ovidiu Man, Ovidiu Muraru, Horea Preja, Andrei Rosetti, Pantelimon Șușnea și Serafim Vuc. Expoziția mai cuprinde texte reprezentative din cuvântările părintelui precum și un panou interactiv pe care vizitatorii pot expune fotografii personale cu Părintele Teofil.

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 septembrie – 5 octombrie 2012 în holul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, cu program de vizitare între orele 09.00-18.00.

Comentarii Facebook


Știri recente