Expoziția Botezul meu vernisată la Palatul Patriarhiei

În Sala ‘Europa Christiana’ din Palatul Patriarhiei s-a desfășurat astăzi, 20 mai, la ora 15:00, vernisajul expoziției de pictură intitulată Botezul meu, în care sunt expuse picturi realizate de copii în cadrul Concursului național de creație creștină ‘Copilul în familie’.

La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal care a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel tuturor celor prezenți la vernisarea acestei expoziții.

De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că manifestarea de astăzi se înscrie în Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii și a evidențiat faptul că începând cu anul imediat instalării în fruntea Bisericii Noastre a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, fiecare an a fost consacrat unei anumite teme sau unei anumite aniversări- anul Părinților Capadocieni (2009), Anul Crezului și al Autocefaliei (2010).

Totodată Preasfinția Sa i-a felicitat pe cei care s-au ocupat de organizarea concursului și pe câștigători

„Vă felicităm pe toți care ați contribuit la organizarea pe plan local, la fazele pe eparhii și felicităm pe îndrumători și pe dumneavoastră, copiii și tinerii care v-ați angajat în acest proiect. Este un lucru foarte important că v-ați înscris în această acțiune a Bisericii, ați dedicat o parte din timpul dumneavoastră să reflectați la ceea ce înseamnă Botezul în viața fiecărui creștin și că prin ceea ce ați lucrat ne încurajați și ne asigurați că viitorul Bisericii ca și viitorul spiritualității românești are în dumneavoastră o bază solidă”.

Concursul a fost organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

„Acest concurs, ca și cel de anul trecut, este de fapt un mic semn a ceea ce se întâmplă în programul ‘Hristos împărtășit copiilor’ și anume, a faptului că Biserica, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a început să investească din ce în ce mai mult în copiii care vor și trebuie să primească pe Hristos pentru a fi creștinii de mâine ai Bisericii, cei care vor duce mai departe învățătura și viața pe care o trăim în Biserică”, a arătat Pr. Insp. Constantin Naclad de la Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, după cum informează TRINITAS TV.

În cadrul expoziției sunt expuse lucrările câștigătorilor din fiecare eparhie din țară. Lucrările copiilor vor rămâne în Sala „Europa Christiana”, din Palatul Patriarhiei, până pe 5 iunie, atunci când Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Duminica părinților și copiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente