Excursii pentru 250 de copii din Alba Iulia

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează în perioada mai – septembrie câte cinci excursii de o zi pentru copiii din fiecare dintre cele zece centre educaționale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei înființate în cadrul proiectului ‘Rețea interregională de centre educaționale’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Un număr de 250 de copii cu vârste între 7 și 14 ani, alături de 40 de însoțitori din cadrul centrelor educaționale din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Silivaș, Ocna Mureș, Luduș, Roșia de Secaș și Valea Lungă, Sângeru de Pădure și Baia de Arieș, vizitează obiectivele turistice din 11 orașe importante din Transilvania, precum Sighișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Turda, Alba Iulia, Scărișoara, Aiud, Sovata, Saschiz, Reghin, Târgu Mureș, conform reprezentanților Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La prima excursie au participat copiii din Centrul educațional ‘Sfântul Gheorghe’ Sebeș, care au vizitat obiectivele turistice din Târgu Mureș. Au fost asigurate asistența turistică, intrarea la obiectivele turistice propuse, băuturi răcoritoare și materiale informative tipărite. Copiii au fost plăcut impresionați de încărcătura istorică a locurilor, de aerul de oraș medieval. Obiectivul turistic preferat de copii a fost reperul orașului, Cetatea medievală, construită la începutul secolului al XVII-lea.

Excursie pentru copiii din Ocna Mureș

O altă excursie a fost organizată pentru copiii din Centrul educațional ‘Sfântul Mucenic Ciprian’ Ocna Mureș, conform reprezentanților Filantropia. Aceștia au vizitat obiectivele turistice din orașul Târgu Mureș. Copiii au fost foarte impresionați de dimensiunea și diversitatea animalelor din grădina zoologică. Excursia s-a încheiat cu vizitarea parcului de distracție de lângă grădina zoologică, iar apoi au luat împreună masa la Mureș Mall. Activitatea a avut un excelent rol pedagogic și instructiv-educativ pentru copiii din Centrul educațional ‘Sfântul Mucenic Ciprian’ Ocna Mureș, au mai arătat reprezentanții Filantropia.

În perioada următoare vor fi organizate astfel de excursii de o zi pentru toate centrele educaționale din cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei. De asemenea, se vor organiza și tabere educaționale la care vor participa copii din centre.

Proiectul ‘Rețea interregională de centre educaționale’ se derulează în perioada august 2010 – iulie 2013 și este co-finanțat din Fondul Social European prin Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Direcția OIPOSDRU MECTS. În cadrul proiectului, au fost înființate 16 centre educaționale, din care nouă în județul Alba, trei în județul Mureș și cinci în județul Timiș. În cadrul acestora, 400 de copii beneficiază de hrană, sprijin la lecții, rechizite, materiale didactice și burse sociale, precum și de activități de socializare, dezvoltare personală și petrecere a timpului liber.

Comentarii Facebook


Știri recente