Examenul de licență al teologilor gălățeni

Absolvenții teologi ai Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați au susținut astăzi examenul de licență. Probele au fost precedate de Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos. Examenul s-a desfășurat în Aula „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Facultății și a fost prezidat de Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, chiriarhul locului.

„Pentru cei cu au absolvit Teologia Didactică Ortodoxă, sperăm să ajungă în școli și să îi facă pe tineri să înțeleagă creștinismul, așa cum este, o invitație extraordinară pe care ne-o face Dumnezeu la un mod de viață nou la care suntem, pe de-o parte, așteptați de El să reluăm parteneriatul de iubire și să-l dovedim prin parteneriatul de iubire între noi oamenii pe pământ”, a precizat Pr. Prof. Ionel Ene, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați după cum ne informează Radio TRINITAS.

Noii licențiați vor urma mai departe cursurile masterale. Anul acesta, în cadrul Departamentului teologic din Galați au obținut diploma de licență 35 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente